Nationale inkoopdatabase Biobased producten

Biobased inkoopdatabase

Samenwerking tussen Performis, Centre of Expertise Biobased Economy en stichting Circular Biobased Delta

Meer dan 160 overheden hebben vanuit het ‘Manifest Verantwoord Inkoop’ (MVI) doelstellingen gesteld voor het realiseren van een lagere CO2-footprint. Maar met een inkoopvolume van circa 70 miljard euro (Roggen, 2020), is het huidige inkoopaandeel van biobased producten slechts 2 tot 5%.

Er is behoefte aan een onafhankelijk overzicht van beschikbare biobased producten om de verduurzaming te realiseren. Huidige databases bieden nu niet de gevraagde oplossing in kwaliteit, onafhankelijkheid of actualiteit. De overheid vraagt om een nieuw financieel duurzaam en zelfdragend database-initiatief. Dit project wordt mede ondersteund door de provincies Zeeland, Overijssel, Brabant en Noord-Holland.

Voor deze inkoopdatabase zet Performis haar kennis in als functionele bouwer en digitale exploitatiepartner. We nemen de bouw en online architectuur voor onze rekening. Door het aanbieden van een innovatief leveranciersportaal, voegen leveranciers zelf hun eigen producten toe en wijzigen deze, indien nodig. Op deze wijze zorgen we voor voldoende continuïteit, kwaliteit en schaalvergroting.

Ook onderhouden we nauw contact met de externe Redactieraad voor de garantie van onafhankelijke informatie. Hierdoor blijft de database actueel en betrouwbaar. De continuïteit waarborgen wij door de zorg voor exploitatie via online marketingpartners.  

Lees meer: