Ga door naar hoofdcontent
InformatieDruk & Distributie

Druk & Distributie

Performis koopt grootschalig drukwerk in. Hierdoor kunnen we hoge eisen stellen aan de milieuvriendelijkheid, kwaliteit en prijs van drukwerk en distributie.

Drukwerk

Wij produceren je magazine CO2-neutraal, dankzij een CO2-compensatieprogramma, op FSC-gecertificeerd papier en met behulp van biologische inkt. Als verzendverpakking gebruiken we bij voorkeur bioseal of papieren wikkels. Zo zorgen we voor een zo laag mogelijke milieudruk.

Wij werken alleen met kwaliteitsdrukkerijen in Nederland of (beperkt in) Vlaanderen, om transportkilometers te beperken en doorlooptijden zo kort mogelijk te houden.

Kwaliteit

Een goede kleurreproductie begint niet bij de drukker maar bij de vormgever. Onze vormgevers werken binnen een gecontroleerd colourmanagementproces dat aansluit op de eisen van de drukkerij. Zo zorgen we dat kleurvlakken, foto’s en illustraties optimaal tot hun recht komen op elke papiersoort. Je magazine wordt naar de hoogste standaarden in de markt gedrukt en afgewerkt.

Sealen en adresdrager

Om je magazine per post te kunnen verzenden, hebben we drie keuzes in postklaar maken:

  • Geseald, met de adresdrager geprint op de seal of gestoken in de seal.
  • Geseald in composteerbaar bioseal, met de adresdrager geprint op de seal of gestoken in de seal.
  • Ongeseald, met de adresdrager geprint op de omslag van het tijdschrift.

Prijs

Wij horen van nieuwe klanten vaak dat ze verrast zijn door ons lage prijsniveau voor drukwerk, terwijl we een milieuvriendelijker product met een hogere kwaliteit en een kortere doorlooptijd leveren. Het is het gevolg van onze grootschalige inkoop en jarenlange grafische ervaring.

Distributie, porti en transport

Om je magazine te kunnen distribueren, lever je ons per uitgave een actueel verspreidingsbestand aan met een indeling die voldoet aan onze instructies. Op deze procedure is een AVG-overeenkomst van toepassing die onderdeel is van onze ‘Algemene Voorwaarden print-magazines’.

Postmarkt

De postmarkt in Nederland is het monopolie van PostNL sinds ze concurrent Sandd hebben overgenomen. Dat drijft de prijzen voor postverzending op. Gelukkig lukt het ons om door onze hoge jaarlijkse postoplage lage prijzen te bedingen, waardoor wij je magazine tegen zeer concurrerende tarieven kunnen bezorgen binnen Nederland.

Maar ook voor buitenlandse postverzending bieden wij dankzij ons hoge volume en een samenwerking met een internationale postdistributeur een hoge bezorgvastheid, tegen scherpe tarieven.

Wij zijn verder geheel ingericht op bijzondere wensen van onze klanten, zoals magazines in dozenverzending versturen naar je verenigingskantoor, of naar partners van je organisatie.

Tot slot hanteren wij een gestroomlijnd proces voor de aanlevering en insluiting van inserts van adverteerders, of van je eigen organisatie, bij je magazine.